Düşüncə Jurnalı

header photo

Unutqanlıqla mübarizə üçün nə etmək lazımdır

Unutqanlıq yaş artdıqca, özünü göstərir.

Antioksidant səviyyəsi ən yüksək meyvə olan qaragilə və Omega 3 yağ turşuları ilə beyini qidalandıran alabalıq balığı yaddaşı gücləndirir.

Günümüzdə dərhal hər kəsin ağzına dolanan unutqanlıq və stress əsəb pozuntusu və səhv qidalanmanın nəticəsində ortaya çıxır. Yaşlı insanlar qruplarında özünü daha çox büruzə verən bu xəstəlik gündəlik həyatı da məhdudlaşdırır.

Ekspertlər isə dövrün ən böyük xəstəliklərindən biri olan unutqanlıq üçün doğru qidaların istehlak edilməsini bildirərək təkliflər verirlər:

Qaragilə - aparılan araşdırmalar bu meyvənin beyni oksidatif stressə qarşı qoruyaraq yaşa bağlı unutqanlığı ləngitdiyini göstərir.

Nar suyu - antioksidant baxımından zəngin olan nar suyu, bədəndə olan və hüceyrə quruluşunu pozan sərbəst radikallara qarşı təsirli qorumanı təmin edir.

İspanaq - folik turşu və minerallar baxımından zəngin olan ispanaq yaddaşı inkişaf etdirir və unutqanlığı aradan qaldırır.

Pomidor - likopen, pomidorda olan güclü antioksidantdır. Demans inkişafına təkan verən sərbəst radikalların hüceyrə təxribatına qarşı qorumanı təmin edər.

Deyerler.org

Go Back

Sorğu göndər