Düşüncə Jurnalı

header photo

Külçə

11-11-2014

Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

(Bir ədəd üçün)

Ərzaqlar:

1 st ilıq süd
1/3 st şəkər tozu
100 q kərə yağı
1 ədəd yumurta
1/2 ç.q maya
Aparanadək un
Bir çimdik duz
1/3 ç.q sarıkök
1/4 ç.q (küşniş toxumu, zəncəfil, hil, və s) zövqə görə
1 ç.q xaş-xaş və çörək otu
Zövqə görə istəsəniz kişmiş də əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Yağı əridirik. Südü ilıq istidirik. Mayanı ilıq suda qarışdırırıq və 10 dəqiqə saxlayırıq köpsün. Dərin bir qaba unu ələyib üstünə mayanı, yağı, südü, duzu, yumurtanın ağını, şəkər tozunu və ədavaları əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq. Xəmiri isti yerdə acımağa qoyuruq. (2-3 saata acıyacaq) Xəmiri qabdan çıxarıb kündəliyib qaba kağız qoyub kündəni də qoyub qalınlığı 2-2,5 sm qalınlıqda yayırıq. Bir saat saxladıqdan sonra üzünə yumurta sarısını çəkib çəngəl ilə naxış vurub, çörək otu və xaş-xaş səpirik. 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk. Tamam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

 resept.az

Go Back

Sorğu göndər